Nyheter

Nye Babblarna-bøker i Polylino

Hurra! Vi har nå fått inn mange nye Babblarna-bøker i Polylino. Babblarna-bøkene topper leselistene våre måned etter måned, så vi er kjempeglade for å slippe denne nyheten nå for de aller yngste leserne våre!

De nye Babblarna-bøkene i Polylino er:

  • Babola Salabim!
  • Fingerreisen
  • I Babbas kommode
  • Natti natt, Babblarna
  • Titt tei, Babblarna
  • God jul med Babblarna

Babblarna hjelper barn med å lære å snakke

Den populære Babblarna-serien om vennene Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo av Anneli Tisell og Iréne Johansson har gått sin seiersgang i Norge og Sverige, og det er blant annet utviklet Babblarna-leketøy, -figurer, -tv-programmer og -læringsressurser. Iréne Johansson er hovedpersonen bak utviklingen av Karlstadmodellen, en modell til språktrening som bygger på forsknings-, utviklingsarbeid og erfaring med barn med store innlæringsvansker. Babblarna-bøkene har lenge toppet leselisten i Polylino. Spesielt bøkene “Bursdag hos Babblarna”, “Dadda kommer på besøk”, “Hvor er Babbas ting?” og “I Bobbos veske” er populære. De finnes nemlig også innlest på ukrainsk.

Babblarna vekker nysgjerrighet og lyst til å lære. Dette er en utmerket start til å utvikle språket gjennom babbling og lek med språklyd, begreper og grammatikk. Nå blir vi også kjent med de nye vennene Gagga, Giggi, Goggo, Sassa, Sissi og Sosso, blant annet i boken “Babola Salabim”. I Polylino kan dere lese bøkene høyt for barna selv, eller lytte til fortellerstemmen. I Polylino kan dere dessuten bla i bøkene akkurat som i en fysisk bok, og stille inn lesehastighet, skru automatisk sidevending av og på (vi anbefaler å skru den av på bøker for de aller minste), og mange bøker kommer dessuten med tekstmarkering, som gjør at barna kan følge med på hvilken tekst som leses opp. Vi har et stort utvalg bøker på 65 språk – for barn i alderen 0-8 år.

Å lese og se på bøker med barn kan være både morsomt og koselig – og det stimulerer også barnets tale og språk. Når dere leser og snakker om det som skjer i bøkene utvikler også barnets fantasi, konsentrasjon og kommunikasjonsevner.

Dersom du ønsker tips til hvordan du kan jobbe med Babblarna-bøkene, kan du ta en kikk på https://sprakbyggarna.no/spraklek-med-babblarna/

Du finner gratis hekleoppskrifter til de populære Babblarna-figurene hos Virka by Bye på https://www.flowcode.com/page/virkatbyby

Hvis du vil lære mer om Babblarna, kan du ta en kikk på http://babblarna.no/

Vil du teste Polylino i barnehagen?

Barnehagen kan prøve ut Polylino gratis og uforpliktende i 30 dager. Les mer og registrer dere på denne siden:
https://www.ilteducation.no/tools/polylino-barnehage/

Følg oss gjerne i sosiale medier

Vi er på Facebook (https://www.facebook.com/polylino.no), Instagram (https://instagram.com/polylino.no) og Linkedin (https://www.linkedin.com/company/ilteducation/).

Skjermbilde av Babblarna-bøkene i Polylino, samt de fargerike Babblarna-figurene Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo. Navnene er også gjengitt med tegnspråksymboler.