Illustrasjon av Poly og Lino, som er maskotene til barnas flerspråklige bibliotek

Polylino Barnehage – Barnas flerspråklige bibliotek

I Polylino får barnehagen tilgang til et stort utvalg bøker på mange språk. Det fins pekebøker, bildebøker, myldrebøker, faktabøker, ja, til og med sangbøker, i Polylino. Barna kan følge med på tekst og bilder i bøkene, mens de får bøkene opplest på valgfritt språk. Polylino brukes nå av over 1 million barn over hele verden.

Få gratis demotilgang til barnehagen ved å fylle inn skjema nederst på siden.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Språkutvikling, inkludering og leseglede!

Med Polylino kan man jobbe bevisst med å kommunikasjon og språkutvikling i barnehagen. Vi har bøker på mange språk i Polylino – ikke bare norske. Faktisk har vi nå bøker på over 60 språk! Verktøyet gir en fantastisk mulighet til å jobbe med språkutvikling, inkludering og leseglede i barnehagen.

Mer om språkutvikling finner du her.

Flerspråklighet er gull!

Polylino styrker den norskspråklige utviklingen for alle, også for minoritetsspråklige barn. Flerspråklige barn får mulighet til å aktivt bruke og utvikle sitt morsmål ved å lese og lytte til bøker på sitt morsmål. I barnehager med samiske barn, kan man fremme barnas samiskspråklige kompetanse ved å velge bøker som enten er skrevet eller lest inn på samisk.

Barnehagen kan få tilskudd til tiltak for å bedre språkforståelsen blant minoritetsspråklige barn i førskolealder dersom den har barn med en annen språk- og kulturbakgrunn enn norsk.

Les mer om flerspråklighet og hvilke språk som støttes i Polylino, her.

Bøker med tekst og tale på andre språk

Venneserien om Kanin og Pinnsvin av Linda Palm, Språk i sammenheng av Ellisiv Solskinnsbakk, og faktabøkene fra Booklife om dyr, planter, menneskekroppen, solsystemet, er gode eksempler på bokserier som også fins på andre språk enn norsk. Det betyr at barna kan søke opp bøker på sitt morsmål, og få tekst og tale på morsmålet sitt. I det siste har vi også fått inn flere bøker med både tekst og tale på ukrainsk. De kommer i tillegg til de mange bøkene som allerede er innlest på ukrainsk.

Norske bøker med tale på andre språk

Vi har mange bøker med norsk tekst og tale, både på bokmål og nynorsk. Mange av disse er også oversatt og lest inn på andre språk. Bruk språkhyllene eller språkfilteret i Polylino, for å se utvalget på de ulike språkene.

Tekstmedfølging gjør det enklere å se hvilken tekst som leses opp

Mange bøker har tekstmedfølging, det vil si at teksten som leses opp blir markert etter hvert som den leses, noe som gjør det lettere for barna å følge med setningene som leses opp. Det er i tillegg mulig å stille inn lesehastigheten, eller sette opplesningen på pause hvis man skal diskutere noe underveis.

Bruk Polylino på nettbrett, mobil eller i en nettleser

Polylino kan brukes på pc/mac, nettbrett og mobil

 

Last ned Polylino fra App Store eller Google Play, eller bruk webversjonen

app-store
google-play-no@2x
Polylino-webversjon-badge
Polylino-Appstore-Googleplay

Les og lytt GRATIS til Polylino i 30 dager

Polylino gir tilgang til et stort utvalg barnebøker med tekst og tale på mange språk.

Registrer deg for at barnehagens skal få en GRATIS og uforpliktende 30 dagers prøveperiode! Etter prøveperioden avsluttes kontoen automatisk.
OBS: Polylino leveres til barnehager og kommuner. Ikke direkte til privatpersoner. Én prøveperiode per barnehage. Kontakt info@ilteducation.no ved spørsmål.