Polylino Barnehage – Barnas flerspråklige bibliotek

Med Polylino får barnehagen tilgang til et stort utvalg barnebøker på mange språk: Pekebøker, bildebøker, myldrebøker, faktabøker, sangbøker med mer. Barna kan følge med på tekst og bilder i bøkene, mens de får bøkene opplest på valgfritt språk, eller dere kan selv lese bøkene høyt for de. I 2020 vant vi kategorien «Early childhood education and first years of compulsory primary education” i den prestisjetunge «Best European Learning Materials Awards» (BELMA). Polylino brukes nå av over 1 million barn i ti land (og er aller størst i Sverige under merkevaren Polyglutt förskola og i Finland som Lukulumo).

Få gratis prøveabonnement til barnehagen ved å fylle inn skjemaet nederst på siden.

circle-large-outline-T40
circle-large-outline-O40

Språkutvikling, inkludering og leseglede!

Med Polylino kan dere jobbe bevisst med å kommunikasjon og språkutvikling i barnehagen. Vi har bøker på mange språk – ikke bare norsk bokmål og nynorsk. Faktisk har vi nå bøker på 65 språk, inkludert samiske språk og minoritetsspråk som meänkieli (tornedalsfinsk med nært slektskap til finsk og kvensk) og romani (Kalderash), i tillegg til de største innvandrerspråkene. Verktøyet gir en fantastisk mulighet til å jobbe med språkutvikling, inkludering og leseglede i barnehagen for ALLE.

Mer om språkutvikling finner du her.

Flerspråklighet er gull!

Polylino styrker den norskspråklige utviklingen for alle, også for minoritetsspråklige barn. Flerspråklige barn får mulighet til å aktivt bruke og utvikle sitt morsmål ved å lese og lytte til bøker på sitt morsmål. I barnehager med samiske barn, kan man fremme barnas samiskspråklige kompetanse ved å velge bøker som enten er skrevet eller lest inn på samiske språk.

Støtteordning for minoritetsspråklige i barnehage

Barnehagen kan få tilskudd til tiltak for å bedre språkforståelsen blant minoritetsspråklige barn i førskolealder dersom den har barn med en annen språk- og kulturbakgrunn enn norsk.

Les mer om flerspråklighet og hvilke språk som støttes i Polylino

Norske bøker med tale på andre språk

Vi har mange bøker med norsk tekst og tale, både på bokmål og nynorsk. Mange av disse er også oversatt og lest inn på andre språk. Bruk språkhyllene eller språkfilteret i Polylino, for å se utvalget på de ulike språkene.

Lesetips for barn med norsk som andrespråk

Har dere barn som ikke kan norsk når de begynner i barnehagen, anbefaler vi å velge bøker som er skrevet og lest inn på barnas morsmål, eventuelt velge bøker som er skrevet på norsk, men som fins innlest på barnas morsmål. Da kan de først lytte til boken på sitt morsmål for å plukke opp ord, begreper og handlinger, før dere lar de lytte til boka på norsk. Dere kan også bytte mellom de to språkene og lytte til en side på barnets morsmål først, så på norsk. Dermed blir det lettere for barnet å lære seg norske ord og begreper.

Bøker med tekst og tale på andre språk

Venneserien om Kanin og Pinnsvin av Linda Palm, Språk i sammenheng av Ellisiv Solskinnsbakk, Albert Åberg, og faktabøkene fra Booklife om dyr, planter, menneskekroppen, solsystemet, er gode eksempler på bokserier som også fins på andre språk enn norsk. Det betyr at barna kan søke opp bøker på sitt morsmål, og få tekst og tale på morsmålet sitt. I det siste har vi også fått inn flere bøker med både tekst og tale på ukrainsk. De kommer i tillegg til de mange bøkene som allerede er innlest på ukrainsk.

Tekstmedfølging gjør det enklere å se hvilken tekst som leses opp

Mange bøker har tekstmedfølging, det vil si at teksten som leses opp blir markert etter hvert som den leses, noe som gjør det lettere for barna å følge med setningene som leses opp. Det er i tillegg mulig å stille inn lesehastigheten, eller sette opplesningen på pause hvis man skal diskutere noe underveis.

Polylino brukermanual

Vil du se nærmere på hvordan du bruker Polylino, kan du for eksempel ta en titt på vår brukermanual. Vi har også en oversikt over de viktigste funksjonene i Polylino. På våre hjelpesider, kan du både se videoer, manualer, tips og triks.

Bruk Polylino på nettbrett, mobil eller i en nettleser

Polylino kan brukes på pc/mac, nettbrett og mobil

 

Last ned Polylino fra App Store eller Google Play, eller bruk webversjonen

app-store
google-play-no@2x
Polylino-webversjon-badge
Polylino-Appstore-Googleplay

Prisforespørsler og bestilling

Ta kontakt med oss på info@ilteducation.no for prisforespørsler og bestilling. Har kommunen allerede innkjøpsavtaler på digitale læremidler med Pendel/BS Undervisning eller Skolon, kan henvendelsen rettes direkte dit.

Les og lytt GRATIS til Polylino i 30 dager

Polylino gir tilgang til et stort utvalg barnebøker med tekst og tale på mange språk, og ubegrenset bruk.
[Oversikt over funksjoner i Polylino] [Brukerveiledning Polylino].

Registrer deg for å få en GRATIS og uforpliktende 30 dagers prøveperiode til barnehagen. Etter prøveperioden avsluttes kontoen automatisk. Polylino leveres kun til barnehager og kommuner, ikke til privatpersoner. Én prøveperiode per barnehage. Kontakt info@ilteducation.no ved spørsmål.